SIG DU KA LI MIG

I løbet af syv år – fra 1979 til 1985 – indspillede og udsendte Tøsedrengene 67 sange fordelt på seks albums. I samme periode spillede bandet flere hundrede koncerter. Samarbejdet om denne høje produktivitet slog ind imellem gnister. Da bandet 35 år senere skulle finde de 40 bedste sange til nærværende album, afstedkom dette en god intern diskussion.  Meningsudvekslingerne viste tydeligt, at sangene er det vigtigste for alle i bandet. Og i modsætning til sangene fra de fleste af firsernes bands og solister, så er de fleste Tøsedrenge-sange langtidsholdbare. Ja, faktisk er de blevet større og større med årene. Et godt ekspempel er den revival, som “Indianer” har oplevet i 2014 i Barbara Moleko’s fortolkning.

Albummet “Sig du ka’ li’mig” er en hyldest til den gode popsang. Men det er også en hyldest til Tøsedrengene’s spillestil. Fra starten var idéen at spille reggae på dansk. Det var dog ikke så let, for bandet ville ikke bare planke Bob Marley, selv om de var inspireret af ham.  Lytter man til de første Tøsedrengene-albums, kan man høre, at bandet sled sig til at få skabt sit eget udtryk, og at Tøsedrengene’s egen karakteristiske spillestil først for alvor kom på plads fra det tredie album. Det, der gjorde forskellen var den såkaldte ”grundbåndsfabrik” – dvs. Jan Sivertsen, Klaus Kjellerup og Henrik Stanley – på henholdsvis trommer, bas & reggae-keyboards – som knoklede i nattetimerne i studiet med at konstruere den specielle base, som sangene skulle opbygges på. Det var svært, fordi det var nyt, og fordi det samtidig skulle virke så let og ubesværet som muligt.

I dag nævnes Tøsedrengene ofte af yngre musikere som en af kilderne til deres egen musik. Bandets helt specielle danske pop-reggae stil har været til stor inspiration for den nye generation af musikere, som har reggae som rytmisk udtryksform.

Trackliste
CD 1
1. Indianer
2. Sig Du Ka’ Li’ Mig
3. Vi Var Engang Så Tæt
4. Hør På Mig
5. Pas På Dine Blå Øjne
6. Vi Kan Ikke Leve Alene
7. Slip Det Fri
8. Hvis Du Får Brug For Mig
9. Ud Under Åben Himmel
10. Luk Vinduet Op
11. Her Kommer Jeg
12. På En Lørdag
13. Chancen
14. En Dag I December
15. Kør På
16. Det Samme Hver Gang
17. Regntid
18. Hva’ Gør Du Nu?
19. Stjernen Er Indeni Dig
20. Længes Efter Mere

CD 2
1. Bruge og Bruges
2. Så Gik Det Tid Med Det
3. Sige Nej
4. Drop Dine Løgne
5. Toget
6. Rastamand
7. Et Lysår – En Stjerne
8. Alle Vore Håb
9. Skoven Falder
10. Spilder Tiden
11. I Sikre Hænder
12. Aldrig Forbi
13. Hud og Hår
14. Nytår
15. De Sarte Af Os
16. Trinidad
17. Himmel og Hjerte
18. Svært At Leve
19. For Sent Bli’r Det Aldrig
20. Tiden Er Klog