TIDEN STÅR STILLE

Tiden står stille  – var titlen på Tøsedrengene’s plade nummer 2, som blev udsendt i marts 1981. Tøsedrengene bestod dengang stadig kun af de fem oprindelige drenge, men Anne Dorte Michelsen medvirker som gæstesanger på det senere hit, “Sig du ka’ li’ mig”, i duetten med Henrik Stanley. Endvidere medvirker Anne Dorte & Gitte Naur på pladen som korsangere.

Det var med denne plade, at Tøsedrengene fik gang i karrieren. Pladen var imidlertid tæt på aldrig at blive udsendt, fordi ledelsen af pladeselskabet Polygram fandt pladens reggae-sange og instrumentalnumre for kedelige, da man blev præsenteret for 10 af albummets numre. På et møde i studiet erklærede selskabets direktør, Stefan Fryland overfor bandets medlemmer, at han agtede at skille sig af med Tøsedrengene, både fordi salgstallene på første album, “Det går fremad”, havde været skuffende, og fordi der ikke var nogen af de 10 nye sange, han mente kunne blive et hit.

En feberredning af bandet fik dog projektet på skinner igen: I løbet af en lille uge med arbejde i døgndrift skrev og indspillede bandet to nye reggae-sange, “Rastamand” og “Sig du ka’ li’ mig”, sidstnævnte med Anne Dorte Michelsen som tekstforfatter. Polygram’s repræsentanter var begejstrede for “Rastamand”, som de mente havde hit-potentiale, så den blev placeret som sang nr. 1 på side 1, mens ingen derimod regnede med “Sig du ka’ li’ mig” – heller ikke bandets medlemmer, som fandt den lidt for “revy-agtig” – så den blev henvist til side 2.

Eftertiden viste, at alle tog grueligt fejl. I løbet af et halvt års tid var ”Sig du ka’ li’ mig” blevet netop det monster-hit, som Polygram’s direktør efterlyste, og sangen kom til at sikre Tøsedrengene’s fortsatte karriere.

Ligesom alle Tøsedrengene’s andre plader, blev Tiden står stille indspillet og mixet i Werners Studio, Frederikssundsvej. Det foregik i i månederne omkring årssskiftet 1980-81. Albummet blev genoptrykt på CD i 2006, som en del af Tøsedrengene-boxen “Komplet”. Tre af albummets sange kom med på opsamlingen “Sig du ka’ li’ mig” i 2014: Udover “Rastamand” og “Sig du ka li mig”, var det Stanley’s “Trinidad”.

SIDE 1
1. Rastamand (Bruun/Hagen/Amtoft/Kjellerup)
2. Den tyske fod – instrumental (Bruun)
3. Trinidad (Stanley)
4. Alene (Kjellerup/Madsen)
5. Mit livs livret (Stanley/Lilbert+Lanley)
6. Strøtanker (Stanley)

SIDE 2
1. Sig du ka’ li’ mig (Kjellerup/Michelsen)
2. Lamperøg (Bruun/Amtoft)
3. Tåge letter – instrumental (Hagen)
4. Når du vågner (Kjellerup/Bødtcher/Madsen)
5. Tiden står stille (Bruun/Amtoft)
6. Mix-Max – instrumental (Bruun)

Indspillet i Werner Studio 1980-81.
Produceret af Michael Bruun & Tøsedrengene